wijnarrangement

3-Daags wijnarrangement

Bullas staat bekend als dé wijnstreek van Spanje en het is ons gelukt om een gevarieerd wijnarrangement samen te stellen voor de echte wijnliefhebber. Dit samen met een aantal Bullaneze personen, die je werkelijk alles over de diverse wijnen, de plaatselijke wijncultuur en haar geschiedenis kunnen vertellen.

Ons 3-daags wijnarrangement ziet er als volgt uit:

 

DAG 1 – AANKOMST BIJ B&B ANKE Y AART.

Onze B&B ligt op 700 meter boven zeeniveau in de bergen bij Bullas. Vanaf onze terrassen heb je rondom een prachtig uitzicht op de diverse amandel-, olijven- en druivenvelden. Natuurlijk verwelkomen we je met een heerlijke fles wijn, die wij standaard van Bodegas del Rosario serveren.

 

DAG 2 – BEZOEK AAN HET MUSEO DEL VINO EN EEN WIJNPROEVERIJ BIJ BODEGA BALCONA.

Het Museo del Vino is gevestigd in een traditionele, oude wijnkelder. Eén van de oudste en meest productieve wijnkelders, in de tijd van het Koninkrijk van Murcia. Het pand is 1.400 m2 groot, verdeeld over 2 etages. Tegenwoordig vind je er nog steeds de oude wijnpersen, de oude wijnkelder en de enorme kruiken die gebouwd zijn met handgemaakte stenen. Verder wordt het museum gebruikt voor wijnproeverijen, diverse tentoonstellingen en wijncursussen en -seminairs. Ook is er een klein winkeltje waar diverse wijnproducten te koop zijn.

Na het bezoek aan het Museo del Vino gaan we voor een rondleiding en wijnproeverij naar Bodega Balcona. We hebben voor deze bodega gekozen omdat dit één van de mooiste en grootste is en bovendien in een prachtige omgeving ligt. Deze bodega is al generaties lang van één familie en hier vind je druivenstokken van meer dan 60 jaar oud. Bij de wijnproeverij worden diverse lekkere tapas geserveerd.

 

 

 

DAG 3 – RONDLEIDING DOOR BULLAS EN EEN WIJN/SPIJSPROEVERIJ IN RESTAURANT TALLER DE SABORES.

Deze rondleiding wordt verzorgd door een heel ervaren, Engels sprekende gids, die werkelijk alles weet van de plaats Bullas, haar geschiedenis en (wijn)cultuur. Tijdens de tour worden onder andere Bodega de la Balsa en Casa-Museo Don Pepe Marsilla bezocht. Bodega de la Balsa is een traditionele, oude wijnkelder. Hier krijg je een prachtig inzicht in het productieproces van destijds. Van het storten van de druiven tot en met de opslag in de enorme aardewerken kruiken. In het statige, prachtige pand van Casa-Museo Don Pepe Marsilla vind je de wijngeschiedenis vanaf het eind van de 19e eeuw en de leefwijze van destijds.

Ons wijnarrangement wordt ´s avonds afgesloten met een wijn/spijsproeverij in Restaurant Taller de Sabores. Eigenaresse Juana is een echte wijnspecialist, die regelmatig wijncursussen verzorgt in de plaatsen Murcia, Cehegin en Caravaca de la Cruz. Juana presenteert een selectie van de allerbeste wijnen van de bodegas uit de hele regio, in combinatie met allerlei heerlijke gerechten. Juana spreekt heel goed Engels en dit is dan ook het uitgelezen moment om nog antwoord op vragen te krijgen die je eventueel nog hebt. Naar ons idee kan dit niet anders dan een prachtig afsluiter van dit wijnarrangement zijn.

 

 

VOORWAARDEN:

Dit 3-daags wijnarrangement kan het hele jaar door plaatsvinden, van maandag tot en met donderdag. We hanteren hierbij een minimum van 4 deelnemers.

DE PRIJS IS € 340,- VOOR 2 PERSONEN.

Deze prijs in inclusief:
• Een fles wijn bij aankomst.
• 3 overnachtingen, inclusief ontbijt.
• Alle entreekosten.
• Alle kosten voor de wijn- en wijn/spijsproeverijen.
• De rondleiding door Bullas.
• Nederlandstalige begeleiding bij alle activiteiten.

 

1 reactie op “3-Daags wijnarrangement

Reacties zijn gesloten.