2018 wordt voor ons een wel heel spannend jaar.

Eind juni 2017 zijn we verhuisd naar Bullas in de provincie Murcia in Spanje. Meteen bij de eerste bezichtiging van ons huis begon het te bruisen en te borrelen. Stel je voor, een prachtig huis met een gigantische open onderbouw voor beeldhouw workshops, een heel mooi zwembad met zonneterras, 6 slaapkamers, 2 badkamers, midden in de bergen. In geen velden of wegen buren te bekennen, die last van je kunnen hebben en een huisbaas die alles goed vindt wat je bedenkt. Dan wil je fantasie wel op hol slaan en ontstaat het ene idee na het andere. 

 

 

 

 

Ons huis in BullasPlannen bedenken, bijstellen en verwerpen.

Na de verhuizing breng je de boel op orde en kom je tot rust. Oké, we hebben 6 grote slaapkamers, dus we zouden in theorie 10 mensen in huis kunnen hebben. Dan willen we wel logies en ontbijt bieden en verder niets, want anders loop je de hele dag achter de gasten aan te rennen. Maar ja, hoe regelen die gasten het dan? Dan moeten ze voor iedere lunch en diner naar Bullas, dat 4 kilometer van ons huis ligt. Dat is ook niet erg praktisch en klantvriendelijk. We willen ook graag andere kunstenaars de mogelijkheid bieden om hier workshops te geven, maar dan lopen we tegen dezelfde problemen aan. Ondertussen krijgen we af en toe vrienden op bezoek en kunnen we ervaren hoe het is om mensen in huis te hebben. Raar hoor, om geluiden vanaf de bovenverdieping te horen, die anders nooit wordt gebruikt. Zelfs Sarabi en Simba raken de eerste paar keren helemaal in de war, haha. Maar zo horen we wel dat je in de bedden heerlijk slaapt en dat de douche in de tweede badkamer naar volle tevredenheid functioneert.

 

Eindelijk ons definitieve plan  voor 2018 bepaald.

Rond september maken we een stevige pas op de plaats en kijken we naar wat we zelf het allerliefst willen. Ons belangrijkste voornemen was om hier in Bullas veel meer te gaan genieten. Om naast het beeldhouwen ook andere dingen te gaan doen die we heel leuk vinden. Ritten door de omgeving en de natuur maken, wandelen, de omliggende steden bezoeken, veel vaker naar fiestas gaan. Contacten leggen bij de marmergroeves, om blokken te bestellen voor de beelden en keien te halen voor de workshops. Dan valt eindelijk de definitieve beslissing. Wij gaan al deze dingen doen en we gaan dit delen met gelijkgestemden. Met mensen die ook van de rust, ruimte en de natuur houden. Met mensen die ook van Spanje houden en nieuwsgierig zijn naar de plaatselijke cultuur en gebruiken. En als we het aantal gasten beperken tot maximaal 2 personen, hebben we de kans om zelf volop mee te genieten. Als we dit voor onszelf duidelijk in kaart hebben gebracht, worden we heel enthousiast over dit plan. Het lijkt ons enorm leuk om ons een week lang volledig te kunnen richten op 2 gasten, om alles te doen om hun een topweek te bezorgen. Met dit idee werken we de volgende maanden volop verder.

 

Dan ons plan in de praktijk brengen voor 2018.

We passen onze website aan en beginnen met bloggen. We zorgen dat de website hoger in Google scoort en verdiepen ons in online marketing. Ondertussen leggen we contacten in de omgeving en leren we deze ook weer beter kennen. Kortom, onze plannen worden steeds concreter en verder uitgefilterd en gaandeweg worden we steeds enthousiaster. Natuurlijk moeten we nog hard werken aan onze naamsbekendheid en moeten er nog steeds puntjes op de i worden gezet, maar we zijn klaar voor de eerste gasten!!!! Dus op dit moment zijn we zó benieuwd naar wat 2018 ons zal brengen, maar wij hebben sowieso onwijs veel zin in deze nieuwe start.

2 reacties op “2018 wordt voor ons een wel heel spannend jaar.

  1. Geef maar een seintje wanneer we reclame moeten gaan maken…. Mond op Mond reclame is vaak de beste en snelste reclame….. Alvast goed gezond en succesvol 2018 gewenst… xje

    1. Begin maar vast hoor, Mieke. Wij zijn klaar voor bezoekers. Waar we vooral nog aan moeten werken is naamsbekendheid. Lief dat je wilt helpen en natuurlijk wensen wij jullie ook een fantastisch 2018! XXX

Reacties zijn gesloten.